Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Εργαστήριο 3 - Κοινωνικά δίκτυα

Ένα κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιώ είναι το Facebook. Σε αυτό το δίκτυο μπορείς να κάνεις γνωριμίες με άτομα από όλο τον κόσμο, να περάσεις ευχάριστα τον ελεύθερό σου χρόνο παίζωντας τα διάφορα παιχνίδια που υπάρχουν, λύνωντας qouiz ,βλέπωντας άλλα profiles κτλ. Εδώ μπορείς να γράψεις για τα ενδιαφέροντά σου,για τα προσωπικά σου στοιχεία, τα hobbies σου,να ανεβάσεις φωτογραφίες, videos κτλ. Παρ'όλα αυτά όμως δεν μπορείς να ξέρεις ποιός κρύβεται πίσω από μια εικόνα,μια φωτογραφία και δεν γνωρίζεις αν είναι όντος πραγματικά τα στοιχεία του καθενός για να ξέρεις με ποιόν μιλάς. Από την άλλη όμως μπορείς κάλλιστα να απομονώσεις εσύ όσους θέλεις να βλέπεις και να βλέπουν το profile σου χωρίς να βλέπουν τα προσωπικά σου στοιχεία. Τέλος κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να προσθέτουμε φίλους όποιονδήποτε χωρίς να τον γνωρίζουμε.

Podcast-Το Κάπνισμα


Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Εγαστήριο 5- Podcasts

Τα podcasts είναι μια σειρά ψηφιακών μέσων,φακέλων (ήχοι και εικόνες) που απελευθερώνονται στο Διαδίκτυο και μπορεί όποιος θέλει να τα βλέπει ,να τα ακούει και να ενημερώνετε για τυχόν νέα podcasts που έχουν προστεθέι και έχουν σχέση με το συγκεκριμένο θέμα που έχει επιλέξει. Είναι ας το πούμε σαν το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση που πρακολουθείς ένα νέο,μια είδηση αλλά στα podcasts μπορείς να το δείς όποια ώρα της ημέρας επιθυμείς και το έχεις πάντοτε στην διάθεσή σου.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Εργαστήριο 4- Twitter

Το Twitter είναι ένα κοινωνικό δίκτυο παρόμοιο και αυτό με το ιστολόγιο.Επιλέγεις φίλους τους οποίους επιθυμείς ο ίδιος και με αυτούς μπορείς να επικοινωνείς με ανακοινώσεις.Μπορεί να παρακολουθεί τις ανακοινώσεις ο ένας του άλλου δημοσιεύωντας τις στο προφίλ του ο καθένας.